Som utøvende artist er du kanskje allerede medlem av organisasjoner som Norsk ArtistforbundGramartMFONorsk jazzforumFolkOrg .

Alle disse organisasjonene ivaretar musikere og artisters interesser. Men er du klar over at som plateprodusent har du mest sannsynlig ikke fått alle pengene du har krav på?

  • Blir du trukket 10% av Gramo ved avregning?
  • Har musikken din blitt brukt i innslag på NRK?
  • Når du ikke frem hos de store radioene fordi du ikke er et stort plateselskap?
  • Har du problemer med å få albumet eksponert fordi du er for «liten»?
  • Eier du masteren selv, men lisensierer den til et plateselskap?
  • Har du i det hele tatt fått penger for platesalget på egen label?

NORA er organisasjonen for alle som har gitt ut musikk og eier rettighetene selv, uansett sjanger. Om du spiller elektronika, Hip Hop, jazz, folkemusikk, visesang, danseband, metal, pop eller rock, er NORA organisasjonen for deg som eier musikken selv.

NORA er foreningen for artister og band som selv eier (noen av) innspillingene sine. Musikalsk sjanger spiller ingen rolle.

Joda; som artist/band er du/dere gjerne medlem av en utøverorganisasjon slik som GramArt, Creo eller NA. Men dersom du eier egen mastertape, er du ikke bare utøver 

– du er også produsent. Vi kaller slike for EGENPRODUSENTER.

Antallet egenprodusenter er i voldsom vekst, og vil dominere «platebransjen» i fremtida.. Dette er artister/band som har gjort innspillinger selv uten å gå via plateselskap.  

De tradisjonelle plateselskapene er organisert via FONO eller IFPI.

Egenprodusentene har aldri hatt noen organisasjon – derfor har vi nå stiftet NORA.NORA er etablert av artister, og i styret sitter selv utøvende artister som alle har gitt ut musikk på eget selskap. NORA er organisasjonen for egenprodusenter som gir ut verkene sine selv. Vi jobber for å få ut vederlagspenger som til nå har tilfalt de store plateselskapene, samt arbeider for å gjøre det enklere for deg som utgir musikk.